Over Gezond Afvallen

Gezond Afvallen is opgericht om je te helpen met een gezondere lifestyle. En zoals de naam al doet vermoeden gaat deze site ook over afvallen. Onze focus ligt echter hoofdzakelijk bij ‘jou helpen met het creëren van een gezonde levensstijl’.

Het – vaak flinke – gewichtsverlies, meer energie, sterkere spieren en een stralend uiterlijk zijn eigenlijk meer een automatisch (en aangenaam) gevolg hiervan.

Gezond Afvallen gaat niet over uithongerende of eentonige diëten. Onze haren gaan van het woord dieet recht overeind staan. Want een dieet suggereert dat je ‘tijdelijk’ je lichaam gaat uithongeren of ‘tijdelijk’ een veel te eenzijdig voedingspatroon volgt. Wanneer je daar vervolgens mee stopt en weer in je oude patroon stapt, slaat het jojo effect genadeloos toe. Je bent dan vaak nog verder van je doel verwijderd dan voorheen.

“Tot tweederde van de mensen die aan een dieet beginnen eindigen binnen enkele jaren erna zwaarder dan hun startgewicht” – Universiteit van Californië, Los Angeles

De machtige voedingsindustrie

ongezonde voedingWe eten tegenwoordig geen voeding meer, we eten producten. Creaties van voedingsproducenten die vol zitten met suikers, zoetstoffen, E-nummers, geur- en kleurstoffen, vulmiddelen en nog veel meer additieven.

We zijn ons niet meer bewust van de hoeveelheid rommel die we naar binnen werken. Met alle gevolgen van dien. Welvaartsziektes zoals obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, explosief stijgende zorgkosten, de lijst gaat nog wel even door.

Veel mensen hebben overgewicht maar tegelijkertijd ‘sterven’ diezelfde mensen van de honger. We krijgen tegenwoordig veel te veel calorieën binnen maar veel te weinig voedingsstoffen

samen staan we sterkGezond Afvallen wil graag samen met jou terug gaan naar de basis. Gezonde, pure, onbewerkte en zo veel mogelijk biologische voeding.

Als we onze krachten bundelen kunnen we elkaar helpen om onze gezondheid in eigen hand te nemen. Gezond afvallen doe je niet alleen, we doen dit samen!

Gezond Afvallen is en site vol heldere artikelen, inspirerende inzichten en praktische tips die je helpen gezonder te leven. Ons doel is om jou te helpen met een slank lijf, sterke spieren, bruisende energie, hoge weerstand, heldere geest en een aanstekelijke glimlach. Een lichaam waar je je goed in voelt.

Wie zit er achter Gezond Afvallen

De site wordt met liefde gerund door René Dekker. Na een lange zoektocht naar de ultieme gezonde voeding besloot ik in 2020 mijn kennis via Gezond Afvallen te gaan delen met anderen.

Ik word er gelukkig van als ik andere mensen kan helpen bij het creëren van een gezonde lifestyle. Met Gezond Afvallen wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om gezonder te gaan leven. Laten zien dat afvallen ook zonder een dieet kan en met blijvend resultaat. Dit doe ik door gratis artikelen te publiceren.

Ik ben opgegroeid met gezonde voeding. Mijn moeder kookte altijd met verse, vaak biologische ingrediënten (bedankt mams). Ik ben geen arts, wetenschapper, diëtist of guru. Mijn kennis over voeding haal ik voornamelijk uit boeken, wetenschappelijke onderzoeken, documentaires, van het internet en door logisch na te denken.

Ik ben ruim 13 jaar bezig mij te verdiepen in de wondere wereld van gezonde voeding. Een zoektocht die overigens nooit eindigt. Er verschijnen regelmatig interessante wetenschappelijke onderzoeken en er valt altijd weer iets nieuws te leren. Ik kijk altijd kritisch naar de informatie die ik tot me neem en raad ieder aan hetzelfde te doen. ‘Je bent wat je eet’ dus probeer ook zoveel mogelijk te ‘weten wat je eet’.

Visie

We zien een wereld voor ons met gezonde voeding in overvloed. Een samenleving die goed geïnformeerd is over wat écht gezond is voor lichaam en geest. Een dokter die naast medicijnen ook voeding voorschrijft. We zien stralende mensen, van gezondheid én van geluk.

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding – Hippocrates

Missie

Gezond Afvallen wil zo veel mogelijk mensen inspireren gezonder te gaan leven. Een levensstijl waarbij welvaartsziekten en overgewicht zeldzaam zijn. Door het eten van gezonde en zo veel mogelijk onbewerkte voeding.

Gezondheid is echte rijkdom, niet goud of zilver.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn verhaal te lezen. Ik hoop dat je samen met mij wilt ontdekken wat een gezonde lifestyle voor je kan betekenen.

Gezonde groet,

Team Gezond Afvallen

Terug naar Gezond Afvallen Home

Jalin Media
Loethoeli-erf 15
3263 SJ Oud-Beijerland
info@gezondafvallen.nl


De informatie op deze website vormt geen medisch consult. Raadpleeg hiervoor altijd je huisarts of specialist. © 2021 - Alle rechten voorbehouden

500!

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN